Skip to content
Annet Ekkel
about
Als stylist werk ik ruim 25 jaar samen met grote en kleine opdrachtgevers op het gebied van interieur, mode en lifestyle. Art direction, conceptontwikkeling, setdressing is wat me het meest boeit aan mijn vak en waar ik me de laatste jaren in heb gespecialiseerd. Winkelinrichting en styling, fotostyling voor tijdschriften, merken en commercials en het ontwerpen en inrichten van beurstands. Ik begeleid het hele productieproces waarbij ik gebruik kan maken van een breed netwerk aan fotografen, decorbouwers, studio’s, visagisten en locaties.

Mijn werkveld is net zo breed als mijn interesses: ik doe mijn ideeën op uit mode, architectuur, kunst, beauty, mijn reizen. Hoe een werkweek er uit ziet? Die bestaat uit moodboards maken, beurzen bezoeken, materialen vinden, modellen boeken, locaties scouten, rekwisieten shoppen, plattegronden maken, winkels inrichten. Er zijn dagen in de fotostudio of op locatie. De afwisseling is wat mijn werk zo leuk maakt. Oog voor detail en een juiste sfeer maken dat iedere opdracht een persoonlijke touch krijgt.

Na de Rietveld Academie, richting Modevormgeving, kwam ik terecht bij modeketen Mac & Maggie, waar ik de PR voor deed. Mijn leven als freelancer begon bij het tijdschrift ELLE waarvoor ik jarenlang interieurproducties heb gemaakt. Setdressing met een mode-inslag: heerlijk. Vervolgens kreeg ik opdrachten voor merken zoals o.a. Ikea, Tempur, Toyota, Audi, Costes, Desso, Renault, Philips, ELLE, ELLE Wonen, Leolux.